Sidor

måndag 9 januari 2012

Kort och långsamt

Ärligt talat har jag lite svårt att förstå en del av passen i Bensons program. Idag skulle jag springa 30 minuter med 120 - 130 i puls. För att lyckas med det var jag tvungen att bitvis hålla mig under lördagens långpass-tempo. Jag antar att det finns någon sorts logik i detta. Till exempel att man ska vara i god form inför morgondagens monsterintervall: 10 x 1:45 minuter i 90 - 95 % av maxpuls med joggvila ner till 60 % däremellan.
Ja, så skulle morgondagens träning se ut om jag inte hade andra förhållningsorder. Jag får träna så att det känns, men ska undvika extrema pass... vad göra? Jag tror att halvintensiva 10K kan vara ett bra alternativ. Kommer att sikta på 45 minuter.

4 kommentarer:

Lennart sa...

F-n vad trist att du råkade ut för det där med blodtrycket. Det är verkligen skit! Vad jag kommer ihåg var du så mycket på gång för ett tag sedan och hade ett 5 km pass på låga 19 minuter!

Jag hoppas verkligen att du är igång igen snart. 10 km på 45 minuter är ett ganska OK pass men jag förstår självklart att du hellre hade pressat mera.

Jag hoppas verkligen att du snart är redo för att träna som du vill!

Anonym sa...

Du ska inte sikta på 45 min, du ska sikta på 50 min/mil till läkaren säger annat!

/Coach

Lars sa...

Lennart: Ja, trist är verkligen rätt ord. Å andra sidan, så var det ju tur att det uppdagades. Min läkare är helt säker på att vi kommer få ordning på det här - och att jag därefter kan ösa på igen.
Sedan tror jag i och för sig att ett problem i min träning har varit att jag ibland har öst på för hårt och därför fått göra kortare och längre uppehåll. Det där passet i september där de sista 5 gick på lite drygt 19 minuter är ett sådant exempel.

Coach (markus): Tjata på du! Jag har ju sagt att jag får ta ut mig ordentligt så länge som jag undviker de mest extrema passen: 10K på 45 minuter är inte extremt :-)

RosaMilton sa...

Hur går det med blodtrycket? Hoppas du får ordning på det!