Sidor

onsdag 13 juli 2011

Springer igen!

Inte har sommaren varit den orgie i löpträning som jag hade hoppats. Men nu har jag i alla fall kommit igång. I söndags (10 juli) sprang jag 15K i lugnt i långsamt tempo (6 min/km). Passet var dock hårdare än vad tempot antyder eftersom jag lagt in tio riktigt tuffa backar mellan den fjärde och elfte kilometern.

Igår blev det en mil på drygt 52 minuter. Och då var jag rejält trött!

Det är klart att man känner sig frustrerad när det går så dåligt. Å andra sidan kanske man inte ska vara förvånad över den dåliga prestandan. Jag har trots allt var krasslig med återkommande feber, halsont och hosta sedan 13 maj. Det var först i början av vecka 27 som kroppen kändes ok.

Nu är planen att vänja kroppen vid löpträning under resten av juli för att sedan förhoppningsvis kunna träna ganska hårt under augusti och september. Konkret innebär det 3 pass i veckan i juli och 4 - 5 pass i veckan i augusti och september.

3 kommentarer:

Lennart sa...

Ett livstecken!
Nu får du se till att hålla sjukdommarna borta!

Bra ålan med att börja lugnt. Ska du springa Bålsta Halvmarathon?

MVH

Lars sa...

Hej Lennart!
Bålsta halvmarathon... nja, jag tror inte det. Just nu är det bara Lidingöloppet - och kanske Hässelby - som jag siktar på. Om allt fungerar under juli och augusti så blir det kanske fler tävlingar. Vi får se.

Björn sa...

Roligt att du är tillbaka i löparspåret!