Sidor

måndag 1 november 2010

Alkohol + tröskelpass = sant

I förra inlägget gruvade jag mig inför valet att använda ledig tid under ett internat till löpträning eller öldrickning i Spa-avdelningen. Petra kom sedan med det utmärkta förslaget att jag både skulle springa och dricka öl. Skulle det låta sig göras? Så här gick det.

På torsdagseftermiddagen var det en lucka på hela 2½ timme mellan sista arbetspasset och middagen. Perfekt tänkte jag. Här hinner man med både ett lugnt 40-minuterspass och någon (eller några) öl i bubbelpoolen. Jag hade lite träningsvärk efter onsdagens kombinerade löp- och styrketräningspass och tänkte därför springa i 5-minuterstempo, eller till och med något långsammare.

Problemet var att min chef också tagit med sig träningskläder. Han springer Stockholm marathon på 3:11:59 och har en annan uppfattning än jag om hur snabbt ett lugnt pass ska löpas. Tempot hamnade snart kring 4.35 för att mot slutet höjas till trakterna kring 4.20. Det är väl i och för sig ett tempo som man kan hålla i 9 km även med träningsvärk, men chefen tyckte också att detta var ett bra tillfälle att diskutera en del saker. Mot slutet var jag rejält trött och fick allt svårare att få fram begripliga meningar.

Hur som helst kändes det helt ok att efter passet hoppa ner i bubbelpoolen (där jag hittade en hel del kolleger som inte hade haft med sig träningskläder) och ta en (eller några) öl.
2 kommentarer:

Mia sa...

Ett träningspass helt i min stil. Bra chef du har. Min chef (eller har jag verkligen en chef?) springer inte en meter...men han dricker nog väldigt många öl.

Nu är Finalloppet-hemligheten inte längre en hemlighet. Känn dig hedrad över att du har vetat så länge :)

Lennart sa...

Härlig chef!
Tycker också det låter som du har en alldeles utmärkt chef. Härlig historia :-)

Han verkar ha marginalerna på sin sida också, 3:12:00 hade kanske väckt tanken, "typiskt, bara en sekund från sub 3:12" men han fick 3:11:59.