Sidor

tisdag 2 november 2010

Gymtrippel i pulszon 3

Igår begav jag mig till gymmet i akt och mening att på ett löpband springa i 60 minuter. Varför? För att jag vill. När jag stegade in i gymmet visade det sig att jag hamnat mitt i "passa-på-att-träna-på-väg-hem-från-jobbet-hysterin". Alla löpband var upptagna (av lunkande typer!), samma sak med crosstrainer-maskinerna.

Satte mig därför på en cykel och knotade på efter bästa förmåga. Efter drygt 10 minuter blev en crosstrainer ledig. Snabbt byte av maskin. Trettio minuter med viftande armar och ben. När jag klev av hade faktiskt ett löpband blivit ledigt. Ännu ett snabbt maskinbyte, följt av 20 minuter i 5-minuterstempo.

Tanken med passet var att få en lite längre sammanhängande tid i pulszon 3. Det gällde alltså att hålla sig under 150 i puls. Som vanligt var det svårt att överhuvud taget komma över 130 så länge som jag satt på cykeln, men i crosstrainern parkerade sig pulsen snabbt kring 147. Samma sak på löpbandet. De första 17 minuterna låg pulsen stadigt runt 144. Därefter steg den långsamt för att retsamt nog lägga sig på 150 när det återstod ca 90 sekunder. Genom att "fiskandas" fick jag ner pulsen igen och kunde avsluta på 148.

Av någon anledning så tror jag faktiskt att sådana här pass faktiskt kan vara bra ibland.

10 kommentarer:

Mia sa...

Jag är dålig på gym. Lite rädd faktiskt. Känns så ovärt att träna inomhus, även om jag också ser stora fördelar med det i ett regnigt Göteborg.

Ska bättra mig. Förhoppningsvis får jag nog av lera på lördag.

Björn sa...

Även Fyrishovs löpband är tydligen upptagna ibland, alltså. Det blir nog Campus 1477 för mig trots allt. Vad är för övrigt "fiskandas"?

Lars sa...

Björn: Vet du inte hur man fiskandas? Med gälar så klart! Nä, öppnar munnen så mycket det går. Det ser vansinnigt ut, men jag tycker att man får ut mer syre i blodet.

Björn sa...

Ok, ska prova det någon gång då jag är ensam (och det är mörkt ute).

RosaMilton sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Mia sa...

Jag fiskandas redan nu i ren desperation. Jag kan inte prestera och motivera mig själv längre utan att ha en Lars att tävla mot.

Mia sa...

Jag följde din strategi. Allt var sprängande, ömmande och smärtande - HELT KLART VÄRT DET! :)

Tack för fin pepp!

Nu vin...

Mia sa...

Shape up! Vad händer? Mörkar du...?

Mia sa...

Jag sprang 51 kilometer igår. Kände bara att jag var tvungen att berätta det.

Hoppas ni har det bra! :)

Staffan sa...

Inte ett livstecken på snart en månad? Har Lars återupptagit forskningen ute i Afrikas vildmarker? Varit på höghöjdsläger i Eldoret? Memorerat hela Wikipedia utantill inför lanseringen av rådgivningstjänsten? Inlett en heltidssatsning mot sub 2:05 på Stockholm Marathon 2011? Ingen vet...the world is waiting...