Sidor

torsdag 2 december 2010

Så börjar vi igen!


Efter en månad i bloggskuggan sätter sig Lars vid datorn för en uppdatering. Inte mindre än fyra frågor kommer att behandlas: 1) Vad har hänt under november månad? 2) Rapport från maratonkick-off i London, 3) Inledningen på Szalkais träningsprogram, och 4) tankar inför maraton 2011.

Vad har hänt?
Inte mycket. Inte mycket att skriva om i alla fall. I längden blir det trist att skriva om samma sorts pass med samma sorts resultat: 8 - 12 km, snittfart typ 5 min/km, snittpuls 146, typ två pass i veckan. Så har det i alla fall varit. Nu vet ni det.

Kick-off i London
Det säger sig själv att ledan måste brytas på något sätt. Jag och Markus (Snyggmarkus) + ännu en märklig existens åkte därför till London 26 - 29 november för att få energi, jogga i Hyde Park och se på Spurs vs Liverpool på White Hart Lane. I slutänden skulle det visa sig att energin framför allt bestod av Dry Martini (se bild ovan) och onyttig mat. Joggpassen i Hyde Park glömdes på något sätt bort, men White Hart Lane blev en enorm upplevelse (se filmklipp nedan, ja, det är jag som vrålar på bruten småländska i bakgrunden) för en trogen Spurfantast.Szalkais program
Som tidigare meddelats har jag betalat för finvarianten. Trehundratjugo spänn, inte dyrt om det fungerar men det verkar det inte göra. Jag kommer i alla fall inte åt alla extra-grejor som man ska få. Trist. Hoppas att det löser sig.
I vilket fall skulle jag idag springa 7 km i lugnt tempo (34 - 37 minuter). Eftersom jag har fattat ett principbeslut att inte springa ute om det är under -5, fick passet genomföras på löpband. Jag la till 1 km för att kompensera för det. Passet trillade på utan överraskningar. De första fyra sprang jag i 5-minutersfart. Därefter 2 km i 4.48 (12,5 km/h), den sjunde kilometern ökade jag till 4.28 (13.5) för att sedan avsluta i 4.48.
Ett sådant pass är så klart inte speciellt krävande, men jag tänker hålla mig till programmet!

Maraton 2011
Nu satsar jag på 3.30. Det betyder att jag måste förbättra årets tid med 15 minuter och 51 sekunder. Tricket - hoppas jag - är att hålla sig skadefri. Inga dumma tjurrusningar. Vem vet kanske det fungerar. Man kan ju i alla fall hoppas.

7 kommentarer:

Mia sa...

ÄNTLIGEN! Ja, det är bann mig nästan allt jag har att säga. Du har varit saknad.

Lars sa...

Ja, nu är jag tillbaka!

Markus sa...

00:38 - Kom igen!
00:40 - Kom igen!
00:41 - Ojojojojojojoj!
00:43 - JAAAAAA!
00:46 - Kom igen!
00:52 - Ooooooj!
00:55 - 01:00 - [ohörbart]
01:05 - JAAAAAA!

En ny Hegerfors har fötts!

/MH

Lars sa...

Tycker mig ana en viss ironi i Markus kommentar.

Lennart sa...

Trist att du inte kommer åt de där extramaterialet. OK, det ördnar sig säkert, men ändå.

Gäller fortfarande sub 3:30 på SM?

Lars sa...

@Lennart: Nu har det faktiskt fixat sig med programmet. Och, ja, det är 3.30 som gäller. Känns som en lite för stor utmaning men jag ska ge det en chans.

Roadrunner sa...

Kul att se att du är tillbaka. Du verkar ha drabbats av samma bloggleda som mig. Skillnaden är att jag avstått bloggandet pga. att jag inte haft något att blogga om. Planerar dock en comeback på både bloggfronten (antagligen lite mer sporadiskt än tidigare) samt i löpspåret.