Sidor

måndag 13 december 2010

Helt enligt planen...

... mer eller mindre. Lars tycker nog att maratonträningen börjar falla på plats. Efter två fina helgpass siktar han därför på sub 3.15. Eller inte.

Två pass skulle genomföras i helgen. Sju kilometer i ett tempo något över långpassfart + styrketräning på lördagen och 90 minuters löpning på söndagen. Så blev det också. I alla fall nästan. I lördags var vi nämligen hembjudna till några vänner i vackra Krusenberg och det var redan mörkt när löparskorna kom på. Kombinationen av mörker, smala snövägar och "ny" löparomgivning gjorde att jag valde att springa i ett något långsammare tempo. För att kompensera sprang jag 10 km istället för 7.

I söndags var det så dags att äntligen genomföra ett långpass. De första 60 minuterna höll jag 5.20, därefter fortsatte jag i 5.10-fart. Stabilt. Inga konstigheter.

Idag är jag hemma med två kräksjuka barn. Man hoppas ju att det inte smittar...

5 kommentarer:

Mia sa...

Oh nej håll dig borta från bacillerna. Här hemma är det full sjukstuga idag, men jag måste ut på "byn" och göra lite nytta.

Vassa? Vård av sjuk sambo.

christer sa...

Hu, kräksjukan är inte rolig. Fy fasen. Hoppas du inte blir smittad.

Kul att läsa löparbloggar av fler löpande småbarnsföräldrar.

Lars sa...

@Mia: Jaru, om olyckan är framme så får fru Hagborg vassa imorgon.
@Christer: Välkommen hit! Har just kollat in din blogg.

Lennart sa...

Hej Lars!
Bra att du genomförde 90 min passen. Jag tror på Anders Salkai (hur han nu stavar sitt namn) som säger att nyckelpassen inför maran är långpass med fartökningar.

Kul att du är på gång nu. Fortsätt så!

MVH

Lars sa...

Långpass är helt klart köttet i maratonburgaren.