Sidor

söndag 16 oktober 2011

2011 (mellanmjölkens år) och 2012

Ryktet om min bloggdöd är överdriven även om jag måste erkänna att det funnits skäl för "grundad misstanke" (för att citera Högskoleförordningen). Hur som helst, en elak kombination av otäck stress på jobbet, återkommande småförkylningar och belastning även i privatlivet (dock inte i den direkta kärnfamiljen) har dränerat mig på bloggkrafter. Efter att ha tagit del av Lennarts och Staffans erfarenheter från Hässelbyloppet känner jag mig vederkvikt och dristar mig därför till att sammanfatta 2011 och blicka framåt mot 2012.

Mellanmjölk
En snabb sammanfattning av 2011 skulle se ut så här: näst bästa tiden på halvmarathon, näst bästa tiden på marathon och näst bästa tiden på Lidingöloppet. Det skulle kunna vara sammanfattningen av ett ganska ok år om det inte hade varit så att jag hade goda förhoppningar på att faktiskt fixa personbästa på såväl marathon som Lidingö.

Så vad gick fel? Delvis har jag haft otur med förkylningar tätt inpå de viktiga tävlingarna. Men jag har också slarvat genom att titt som tätt ansträngt mig över min förmåga och på så sätt varit tvungen att vila söndersprungna muskler och leder. Det senaste exemplet på ett sådant pass återfinns i det förra inlägget på denna blogg.

2012
För 2012 har jag satt upp följande mål:
  1. Ställa upp i följande tävlingar: Premiärmilen, Kungsholmen runt, Stockholm marathon, (kanske Stockholm halvmarathon) och Lidingöloppet.
  2. Träna kontinuerligt utan avbrott påtvingade av självåsamkade skador.
Den uppmärksamma läseren noterar att det inte finns några tidsmål. Lite fegt kanske, men 2012 kommer jag satsa på att inte göra några dumheter. För många är detta en självklarhet. För mig är det en utmaning.

Den närmaste tiden tränar jag enligt följande:
tisdagar: Intervall 4 x 4 minuter i 85 % av maxpuls + upp- och nedjogg.
torsdagar: 40 - 50 minuter i medelhårt tempo.
Helger: Cirka två timmar och femton minuter i lugnt tempo.

Back in the saddle. Here we go!


6 kommentarer:

Lennart sa...

Kul med en uppdatering!

Det låter klokt att inte gå ut med tidsmål utan ta det som det kommer. Jag hoppas verkligen att du kommer till start på Premiärmilen och de övriga tävlingarna.

Du är kvar på min blogglista och uppdaterar du så märker vi andra det :-). Lycka till!

RosaMilton sa...

Roligt att du är tillbaka! Det låter som ett bra program!

Lars sa...

Tack Lennart och Rosa Milton.
Jag känner mig säker på att komma till start på Premiärmilen eftersom jag tycker att ett halvdåligt resultat är bättre än inget resultat. Dessutom trillar träningen på ganska ok. Det är mest bloggandet som har hamnat i bakvattnet.

Ingmarie sa...

Hålla sig hel och frisk är bra mål och faktiskt nummer ett. :-)

Mathias sa...

Har också dig på min blogglista. Så din uppdatering "stack ut". Det här med löpning är inte så enkelt, helt enkelt. Roligt att du är tillbaka. Gillar också ditt klassiska 3 pass i veckan upplägg.

Staffan sa...

Det där är ju en bra grundskiss för tre pass i veckan och vi ser fram emot en träningsrapport då och då här på sidan och att så småningom också ses på någon startlinje 2012!!