Sidor

måndag 21 september 2009

Halvmara och Lidingö

Jag bestämde mig i sista stund för att köra "gå ut hårt"-taktiken under havlmaran. Sluttiden blev 1:32:44, vilket får ses som en framgång, särskilt som jag tvungen att hålla igen lite för att orka köra 27 mil direkt efter målgång.

Det känns svårare att lägga upp taktiken inför Lidingöloppet. Att gå ut hårt redan från start med fyra riktigt tunga backa under sista milen känns chansartat. Det får nog bli att hålla en jämn takt (ca 4:50/kilometern) för att spara muskelstyrka inför aborrbacken.

Igår gjorde jag det klassiska Coopertestet. På 12 minuter hann jag 3340 meter vilket är mycket bra enligt tabellen

4 kommentarer:

Markus sa...

"...tvungen att hålla igen lite för att orka köra 27 mil direkt efter målgång."

-Har väldigt svårt att föreställa mig dig "hålla igen" pga. bilkörning efter tävligen.


"Det får nog bli att hålla en jämn takt..."

-Helt korrekt! Sätt "Bosse" på 4:50, se till att du ligger före honom när det är en mil kvar och du kommer att ha lite marginal i de avslutande backarna. "Bosse" springer ju som bekant med en väldigt jämn fart.


"...klassiska Coopertestet"

-Klassisk är ordet! Dylika test från 60-talet ska du hålla dig ifrån. Du är en löpare, ingen analytiker! Detta betyder att du inte ska tänka själv utan bara lyssna på coach! Nästa gång du får för dig att hitta på egna träningar kan du åtminstone ägna dig åt något mera sofistikerat. Kolla därför upp Beep-testet: http://sv.wikipedia.org/wiki/Biptest

/M

Lars sa...

I stand corrected.

Lars sa...

Å andra sidan... enligt länken som Maakus skickade så:
"Har man klarat hela testet har man sprungit 4920 meter på 22 minuter."

Vet inte om jag missar något här, men jag springer 5000 meter på 18:37. Men, som sagt, jag är ju ingen analytiker.

Markus sa...

Om inte Håkan Mild har klarat testet (se länken) så har ingen klarat testet.

Det som Hagborg missar är att Beep-testet innehåller ett avgörande moment av intervall vars längd minskar succesivt med tiden. Att springa 5000 meter på 18:37 betyder således inte att man klarat av/klarar Beep-testet.

Seså...ut med dig och kör Beep-testet. Själva "beepen" (dvs. signalerna) går att ladda ner via länken ovan. Notera att länken för dig vidare till Army Recruit Training Centre - Home of the Soldier.

Ser fram emot rapport.

/MH