Sidor

tisdag 4 maj 2010

Lars öser på

Efter att ha vilat en dag var det återigen dags för en åtta med lite mer tryck i stegen. Jag började lugnt med två kilometer i 5-minuterstempo. Inga problem, men av någon anledning har jag väldigt svårt att springa harmoniskt i det tempot. Därefter följde i fyra kilometer i vad jag kallar 8-per-tag-tempo, vilket innebär att jag ska kunna göra fyra fotnedsättningar på varje in- och utandning (alltså åtta fotnedsättningar per andetag för dem som inte hängde med i logiken). Dessa fyra kilometer avverkades på 4:35, 4:34, 4:36 och 4:35. Det kallar jag stabil löpning. Tacka Vattholmavägen för det. Kilometer sju drog jag upp farten till 4:15 vilket är den hastighet man måste hålla för att klara halvmaran på 1.20. I själva verket blev det 4:16, men jag är nöjd ändå. Sista kilometern gick på 4:04 och då med en rejäl fartökning mot slutet med en maxfart på 3:44. För er som inte har papper och penna framför er så blev sluttiden 36:53. Good enough for folk singers.

Men den viktiga frågan är naturligtvis inte hur fort det gick utan hur vänster knä och fotled känns. Bra faktiskt. Jag tror att det här kan ordna sig även om måltiden för maran (3,40) inte är att tänka på längre.

Idag sprang jag också med ortopediskt utprovade skoinlägg för första gången. Kändes riktigt bra. Varför har jag inte skaffat inlägg tidigare? Nu är det vila fram till Kungsholmen runt på Lördag. Ska bli kul att tävla igen, även om jag har lovat mig själv att ta det lugnt.

5 kommentarer:

Elsie Rickhardsson sa...

Snart har du sprungit ända till Tyskland väl? Heja!

Staffan sa...

Gott att kroppen verkar tåla belastningen! Kanske vi ses på Kungsholmen? Det blir kläder efter väder men imorse i tidningen stod det 10-15 grader och då blir det nog svarta tights, grön Nike-tröja och vit keps på mig!

Lars sa...

@Elsie: men varför skulle jag springa till Tyskland?
@Staffan: Ja, sannolikheten för att ses borde vara god. Innan loppet kommer jag att gå runt i långärmad svart universitetströja med grupp om 10 löpare från Uppsala universitet. Under loppet blir det nog svarta tights och blå addidaslinne.

Staffan sa...

Nu har de ju reviderat väderprognosen till det sämre med regn men jag kör ändå med svarta tights och grön tröja eventuellt med långärmat under.

Kommer tydligen att bära nummer 262på nummerlappen, startgrupp 2 enligt hemsidan

Lars sa...

jag tror nog att det är uppehåll fram till 14 eller 15.