Sidor

onsdag 12 maj 2010

Onsdagens Holmén-pass

Namnlös by larshagborg at Garmin Connect - Detaljer

Efter lördagens tävling kände sig Lars redo att "re-entry" Holméns träningsprogram. Tidigare hade tränat efter 3.15-tiden, men nu skulle det få bli 3.45-spåret. Enligt programmet skulle Lars i tisdags sprungit 16K varav 2x6K skulle springas i 5.20-tempo. Solen lyste dock så varmt på Lars hus att han istället för att steka pannkakor åt barnen började grilla kött. Vips hade han en öl i handen och passet var inställt. I onsdags lyste solen lika starkt, långhelg stod för dörren, grillen tändes och Lars fru satt snart med en Corona i handen. Lars ställdes inför en inre kris: dricka en corona, eller springa 16K. Efter viss vånda insåg dock Lars att man inte kan komma i form för maran genom att enbart dricka öl, drog på sig springkläderna och gav sig ut på Vattholmavägen.

Enligt programmet skulle skulle alltså två 6km-moment springas i tävlingsfart. Men det bygger på att man under flera veckor har sprungit betydligt hårdare. Veckor där jag har varit tvungen att helt avstå från träning. Jag tyckte alltså att jag inte hade råd att ta det riktigt så lugnt som programmet angav. Kilomter-tiderna framgår av länken. Det blev ett trevligt pass. Idag 12km. På söndag 34km.

3 kommentarer:

Staffan sa...

Om startpunkten enligt Garmin Connect är där du bor måste jag passerat alldeles intill ditt hus när jag vid "högarna" förra gången.

Jag pluggade i Uppsala -92 till -97 och en av familjerna har vi fortfarande kontakt med. De bor på Norrtäljegatan öster om Vaksala Torg.

Lars sa...

Staffan: nästa gång du springer förbi får du knacka på så bjuder vi på energipåfyllning!

Staffan sa...

Tack för erbjudandet - det ska jag komma ihåg!