Sidor

fredag 1 oktober 2010

Stockholm marathon 2011: nu börjas det!

Lars anmälde sig redan i augusti, men först nu - när den värsta 'bakfyllan' efter Lidingöloppet har klingat av - har han kunnat känna den där: nu börjas det känslan. Märkligt nog avser Lars återvända till Szalkais träningsprogram trots att vårens flirt med Holméns tre-pass-i-veckan gav gott resultat. Orsaken är inget annat än snålhet. Lars har köpt betalprogrammet på marathon.se och kommer nu av ren snikenhet följa programmet till punkt och pricka. Så jobbar Lars!

Tiden fram till "programstart" kommer jag blanda lite längre långsamma med pass med träning i gymmet. Tanken är att bygga upp en rejäl benstyrka inför den egentliga träningen. I första glipet såg Petras program för oktober och november bra ut, men vid närmare eftertanke så tror jag att hon har alltför många kilometer per vecka för att det ska passa mig. Tänker alternera med 40 och 55 kilometer per vecka fram till december.

Ska bli riktigt kul att springa maran igen. Mia har ju dessutom lovat att bjuda på kaffe på Västerbron under varv två. Jag kommer alltså att vara motiverad att hålla samma takt som hon åtminstone så långt.

8 kommentarer:

Mia sa...

*känner pressen*

Men ikväll dränker jag den i vin :)

Lennart sa...

Riktigt kul att du ger dig på maran igen. Jag är också anmäld och det skall bli kul att följa dig.

Lycka till!!

MVH

Staffan sa...

Jag kommer ångra mig tusen gånger om och ha otrolig abstinens när det närmar sig i vår men ett beslut är fattat och vinterlångpassen kommer jag inte att sakna i år! Basta!

I och för sig skulle jag väl kunna genomföra maran med färre långpass men det får vänta, vill bli lite snabbbare nu först. Maran på tre timmar borde ju vara inom räckhåll så småningom!

Det skulle dock inte förvåna om jag är tillbaka igen 2012...
Träna på!

Lars sa...

@Mia: Vin är roliga kolhydrater! Jag har dessutom räknat ut din tid på maran 2011; det ser bra ut.
@Lennart: Likewise... vi får följas åt. Jag tror att här blir en bra mara. Kommer hålla koll på din blogg för att hitta ledtrådar till en bra tid.
@Staffan: är det där beslutet verkligen inte möjligt att överklaga?Mara sub3 bör man inte skjuta upp!

Mia sa...

Lars: VA?! Vad kommer jag att få för tid? Berätta!!! Ahhhh... Vad ska jag dränka denna press i, ikväll?

Lars sa...

Mia, den glada nyheten är att du kommer att springa på 3.11.43!!!

Grattis!

Mia sa...

VA?! Haha... Det är ju bara galet. Var har du hittat den uträkningen om jag får fråga...?

Mia sa...

Så hur går det nu? Alternativ träning? Ingen träning alls?

Jag har börjat springa liiiite igen. Det kan vara så att jag har ett lopp kvar denna säsong, men jag har inte bestämt mig riktigt än. P.S. Kan bli jobbigare än Lidingöloppet...