Sidor

måndag 11 oktober 2010

Tio lugna kilometer

Satsningen "Ta-det-lugnt" fortsätter. Igår sprang jag drygt 10 kilometer 50.48. Jag är lite osäker på den exakta sträckan eftersom jag har en känsla av fotpodden till min Polar behöver kalibreras om efter sko- och löpstegsbyte. Klockan visade på 10 020 meter, men jag tror (efter tidigare rundor) att det borde vara närmare 10 200 meter. Får helt enkelt ta mig till studenternas för att få klarhet i frågan.

Liksom förra passet tröskade jag på mellan 4.58 och 5.08 per kilometer. Som vanligt hann jag överväga ett antal alternativa utföranden under själva träningen. Skulle jag kanske satsa på en Staffanmil, eller kanske göra ett ryck de sista 200 meterna av varje kilometer?

För en gångs skull höll jag fast vid planen och höll ett jämt och lugnt tempo rakt igenom. För en gångs skull fattade jag klokt beslut. Tror jag. Kanske...

Farten var låg, men det var också pulsen. De första 7,5 kilometerna låg jag stadigt kring 140. Därefter gick pulsen upp till trakterna kring 147, någon gång över 150. Snittpulsen landade på 142, vilket känns bra.

Första veckan på Stockholm Marathon 2011-äventyret landade alltså på blygsamma 18 km + ett styrketräningspass. Den här veckan blir det, enligt planen, tre pass ( 10, 8 och 10 km), alla i lugnt tempo.

6 kommentarer:

Mia sa...

Planering och att därefter hålla sig till den är bra. Jag är galet dålig på det. Jag bara springer och skuttar - som när man var liten :)

Lennart sa...

Otroligt kul att du redan har börjar med träningen inför SM.

Vilken tid skall du försöka göra?

MVH

Lars sa...

@Lennart: Joru, jag har definitivt tagit mig vatten över huvudet. Jag tänker försöka på 3.30, sexton minuter snabbare än i år. Det är därför jag börjar redan nu, tar det lugnt och undviker därmed (hoppas jag skador).

Lennart sa...

Hej Lars!
Svarade på min blogg innan jag läste ditt svar. Du och jag har samma mål, dvs 3:30.

Tror din strategi är helt rätt! Lugnt och fint utan skador.

Mia sa...

3.30?! Bättre kan ni väl! ;)

Lars sa...

@Mia: jag tror inte det. men vi får se. I vilket fall fortsätter jag att pinna på 5-minuterstempo.