Sidor

måndag 17 januari 2011

Långpass i Mälarhöjden

Lars var taggad för intervallträning inomhus på Lidingö, men arbete och familj satte P för vad som helt uppenbart var en riktigt lyckad övning. Något stukad fick Lars på hemmaplan genomföra ett halvdant intervallpass. Slutsumman av veckan blev trots allt helt ok efter ett trevligt långpass i Mälarhöjden.

Nä, det blev ingen resa till Lidingö. Trist. Riktigt trist när man tvingades läsa att det hade blivit en riktigt bra träff. Istället blev det ett sorts intervallpass på hemma plan med följande upplägg: 3km uppjogg, 10 x 600 meter i typ 4.12-tempo med en minuts joggvila, 2 kilometer nerjogg. Jag höll ihop passet bra. Undvek frestelsen att ösa på. "Håll dig under tröskeln" ropade jag till mig själv.

I lördags var det så dags att åka till min frus yngsta lillasyster, Lisa, som helt utan systematisk träning sprang Lidingöloppet på 3.24. Galet bra. Nu är hon anmäld till Stockholm marathon och långpass stod på dagordningen.

Pratfart var ordet för dagen när vi joggade genom Mälarhöjdens vackra omgivningar. Det var första gången jag sprang i den delen av Stockholm. Det blev en intressant tur genom olika sociala skikt. Från trivsamma villaområden ner mot Mälaren. Förbi stabila flerbostadshus mot E4-an. Över E4-an och in i ett trist industriområde. Över E4-igen och in bland Bredängs dystra hyreskolosser. Genväg genom en skog rakt in i fashionabla Vinterviken med sina lyxvillor. Och så ett varv till.

Totalt blev det 18 kilomter. Höll mig i pulszon 3 och 2. Det var nog det långsammaste långpasset jag sprungit någonsin, men det slår mig att det nog är så här långpass i allmänhet ska springas.

7 kommentarer:

hempa sa...

Långpass i Mälarhöjden låter trevligt. När jag väl kör mina långpass springer jag ofta genom Bredäng och via Mälaren mot Vinterviken. Kuperad och bra runda.

Staffan sa...

En uppjogg från där vi bodde (Västertorp) innan vi flyttade till Nykvarn. Trevliga omgivningar att springa i längs med Mälaren men mycket upp och ner minns jag.

Hoppas vi ses på något intervallpass framöver!

Lars sa...

@ Hempa och Staffan: Kuperat är ordet, men på ett bra sätt. Backarna håller sig - åtminstone där vi sprang - just på rätt sida om lutningen. Harmonisk löpning hela tiden. Eftersom vi umgås regelbundet med de nya Mälarhöjdsborna ser jag fram mot fler långpass i omgivningarna.

Jag hoppas definitivt att jag verkligen kan hänga på nästa gång det blir intervallpass i Stockholm.

Lennart sa...

Tänkte också kommentera Mälarhöjden och Intervallpass :-)

Mälarhöjden är fint och det ligger "ganska" nära Sätrahallen :-)

Det var trist att du inte var med på Lidingö för när jag såg dina tider på intervallerna tror jag att du ligger på en liknande nivå som oss andra i gruppen men det blir nog fler tillfällen, det ska vi se till :-)

Lars sa...

@Lennart: Ja, det hoppas jag. Framför allt vore det kul att träffa maratonkolleger afk (som vi lite hippa säger iställer för irl).

Kände mig ganska avis när jag läste om Bosöträffen.

Mia sa...

Precis. I den takten som känns som det långsammaste någonsin orkar man faktiskt hur långt som helst.

Förresten. Jag raggade upp en till marathonlöperska nere på mitt plan idag...

Lars sa...

En till! Det är ju fantastiskt! Vem?