Sidor

söndag 23 januari 2011

Vackert lånpass i Gamlis med omnejd


Förra veckan sprang jag långdistans men min svägerska i Mälarhöjden. Den här helgen var stockholmarna på besök här, så jag fick sällskap även under dagens pass. Idag var vädret sällsynt vackert här i Gamla Uppsala: 7 - 8 minusgrader, sol och en sorts solsnödimma som gav landskapet en nästan drömsk karaktär. Eller så kom den drömska karaktären av att jag (och min svägerskas man) hade druckit öl och andra starka drycker mellan 12 och 24 under lördagen. Vem vet?


Lisa bygger fortfarande upp volymen i långpassen och skulle idag springa i 80 minuter. Fyrtio minuter längs Vattholmavägen norrut och tillbaka. På den tiden kom 13,4 kilometer. Tempot pendlade kring 6 min/km. När Lisa hoppade efter 80 minuter fortsatte jag ut på gamla E4an (numera väg 600) och fortsatte på den spikraka vägen till min Garmin visade 19 km. Där vände jag om och sprang, med solen i ansiktet, hem till fru och barn. Sammantaget blev passet 24,6 kilometer. De sista 11 km sprang jag i min normala långpassfart, alltså mellan 5.20 och 5.30. Inte särskilt ansträngande men mycket behagligt.

Konstaterar ännu en gång att det är mycket trevligt att löpträna tillsammans med andra.

När jag kom hem läste jag en bloggkommentar från Staffan, som rekommenderade långpass med fartökning. Det får bli nästa helg!

6 kommentarer:

Staffan sa...

Fast det var i princip det du provade redan idag, fast du började lugnare än vanligt...bra gjort!

Lars sa...

Tack Staffan! Ja, det kändes som ett bra pass. Jag kommer att försöka en mer systematiska fartökningar alltefter säsongen fortlider.

Lennart sa...

Tycker du verkar ha bra kontroll på träningen nu.

Bra snabbdistanspass i veckan och idag ett bra långpass i lagom fart och sen fartökningar. Det blir nog jättebra det här.

MVH

Lars sa...

Tack Lennart! Ja, man hoppas ju. Jag har varit lite orolig över bristande volym, men efter dagens pass känns det ganska bra. Det blir nog en attack på 3.30 i maj!

Mia sa...

Som jag längtar efter långpass...

Lars sa...

Hörru Mia! Längtar och längtar, det är väl bara att snöra på sig skorna och ge sig ut.