Sidor

onsdag 5 januari 2011

Tävlingsåret 2011

Dags att planera tävlingarna under 2011. Förra året inleddes tävlingssäsongen med att jag och Roadrunner åkte till Frescati och genomförde Premiärmilen. Trots det trista vädret var det en trevlig tävling som jag nog kommer att upprepa i år. Enligt hemsidan är Premiärmilen "officiellt testlopp inför Stockholm Marathon". Vad sjutton betyder egentligen det?

Inga tävlingar i april, men i början av maj är dags för Kungsholmen runt. Återigen en mycket trevlig tävling som jag genomfört två gånger. Alla minns väl förra årets sekundstrid mellan mig och Snyggmarkus. I år är det tre veckor mellan Kungsholmen runt och Stockholm Marathon. Lite kvistigt att avgöra hur hårt man kan köra under halvmaran. Man vill ju på inga villkor dra på sig en skada så tätt inpå the big event.

Stockholm Marathon. Det är det som gäller. Det är Valhallavägen, Västerbron och Stockholms stadion jag tänker på under tråkiga pass. Det är det resultatet som räknas. 2009 sprang jag på 3.55, 2010 på 3.45, i år satsar jag på 3.30. Vissa dagar känns det som om det kommer att gå bra, andra som om det är ett omöjligt mål. Vi får se. Det är ju så många faktorer som påverkar tiden under ett maratonlopp.

Juni och juli blir också tävlingsfria. När det gäller höstens tävlingar är jag inte helt säker på hur jag ska göra. Lidingöloppet är given. 2010 blev det en katastrof. Försämrade min tid från 2009 med 15 minuter. Kanske var det Guds sätt att varna mig för att utmana medmänniskor till höger och vänster. Är ändå glad eftersom jag, som resultat av min dumdristighet, fått lära känna en väldigt trevlig löpare.

Men hur blir det med Stockholm halvmarathon? Det är också en kul tävling, men att tävla två veckor innan Lidingöloppet är kanske inte optimalt. Här har jag inte bestämt mig. Kanske skippar jag stockholmstävlingen och satsar istället på Prinsens minne, en halvmara i Halmstad (20/8). Det vore kul att springa där. Halmstad är väl det närmaste en "hemstad" jag kommer. Det som talar mot deltagande är namnet: Prinsens minne... jag som är benhård republikan. Vi får se.
4 kommentarer:

Anonym sa...

Republikaner har väl inget minne? Det är väl bara att kötta på :)

God fotisättning önskas för 2011.

Lars sa...

Ja, det väl egentligen bara att kötta på. På tal om kött så kommer kika lite närmare på kostinläggen på din blogg. Mina matvanor måste som sagt ändras.

(Vill för tydlighetens skull påpeka att republikan inte betyder "republican". Jag är för republik i Sverige inte republikanerna i USA).

Lennart sa...

Hej!
Då kanske vi ses på Premiärmilen, Stockholm Marathon och eventuellt Stockholm Halvmarathon (vet ej ännu om jag deltar).

Du skrev att juni-juli är tävlingsfria. Roslagsnatta, 5 km, går i Norrtälje sista helgen i juni (eller om det är första helgen i juli?). Det kanske kan vara något. Tänkte att det inte är så långt ifrån Uppsala. Jag sprang förra året. Jag bestämde mig att springa på tävlingsdagen och tog med mig en kopis och åkte upp. Det var en rätt trevlig tävling.

Om du vill springa längre så ska det även (fortfarande preliminärt) arrangeras in halvmara i Vallentuna (där jag bor) i början av juli som kanske kan vara något.

Hmm, jag tänkte bara så att du inte blir sysslolös :-)

Mia sa...

Tack Lars! Det är nog första gången någonsin jag har blivit benämnd som "en väldigt trevlig löpare". Tack detsamma :)

Nu blev ju jag sugen på Kungsholmen runt, men det kan bli tufft. Ska ju köra GbgVarvet och Marathon på raken där i slutet av maj.

Ja, vi ses väl snart antar jag.