Sidor

fredag 5 augusti 2011

Ännu ett back-långpass, helt enligt planen

Igår var det dags att upprepa tisdagens ganska krävande lång-back-pass. Förutsättningarna var i stort sett identiska. Några grader för varmt, med andra ord. Igår hann klockan ticka på 58 sekunder längre än i tisdags, vilket framför allt beror på att jag tog det en aning lugnare mellan backarna. Å andra sidan tryckte jag på lite hårdare den 19e och 20e kilometern (4.53 respektive 4.44 min/km).

När jag tittade igenom passet i min Garmin konstaterade jag att jag hade lägre puls i de sista tre backarna. Kan det bero på att benen är svagare än hjärtat? Alltså att jag rent muskelmässigt inte orkar pressa hjärtat lika hårt mot slutet av passet.

Nu väntar två dagar med skön vila innan söndagens lugna och flacka långpass.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Rackarns vad du kommit igång bra med träningen! Keep it up! :-)

Angående ditt förslag på upplägg:
Såklart klokt att utgå från tre pass/vecka om det är vad du mäktar med. Ett fjärde kan ses som bonus om det hinns med.
Med tre pass/vecka hade jag lagt upp det ungefär som du föreslagit. Typ blåst på i kuperad terräng och kört antingen långt (12-20), kort (8-12km) snabbare eller fartlek med lagom fart och snabba backar (behållen fart en bit över krönet).

Lars sa...

Tack Hempa, jo, det trillar på. Jag känner mig stark och uthållig, men inte snabb. Jag tror nog ändå att snabbhetskänslan kommer snart.

Om en eller två veckor kommer jag plocka bort ett av veckans lång-back-pass för att istället satsa på snabbhet. Vi får se hur det går.