Sidor

onsdag 3 augusti 2011

Stolpiga ben efter tufft back-distans-pass

Igår inleddes det första träningpasset i resten av mitt liv. Eftersom inga invändningar - eller några kommentarer överhuvudtaget - inkommit till mitt föreslagna upplägg, så sprang jag alltså 20 km med en massa krävande backar, fjorton för att vara exakt. Och allt detta i en ganska ansträngande värme.

Öppnade med fyra lugna och flacka km. Tempot låg mellan 5.23 och 5.19. Därefter kom backarna. Pulsen steg rejält samtidigt som tempot närmade sig 6 min/km. Lyckligtvis kunde jag hålla ganska ok hastighet mellan backarna (5.30 - 5.15).

Efter "backdelen" återstod ungefär tre kilometer hem. När klockan pep för 18 km tryckte jag på lite och avverkade 19 och 20 km på 5.03 respektive 4.53 min/km. Passet avslutades sedan men 700 meter i mycket lugnt tempo.

Idag känns benen ganska stolpiga, men jag har inte ont i muskler eller leder. Jag är särskilt nöjd med att jag kunde öka tempot mot slutet av passet.

Sammanfattning:
Distans: 20,7 km
Tid: 1:51:33
Medeltempo: 5.27
Puls: 149/167

2 kommentarer:

Ingmarie sa...

Det där var ju jättebra! När det gäller ditt upplägg så skulle jag nog efterlysa lite mer variation. det blir många veckor med "same, same"....

Lars sa...

Hej Ingmarie, same same... ja det det säger min chef också (och han tränar för 2.15). Jag kör så här i två/tre veckor så får vi se vad som händer :-)