Sidor

lördag 13 augusti 2011

Trycker på i backarna

Förra veckan fick jag ihop drygt 65 km. Den här veckan kommer det bli mindre. I tisdags körde det ihop sig lite på jobbet varför passet fick ställas in. Onsdag till torsdag passade vi på avsluta sommaren genom att åka på en sådan där 22-timmars kryssning med Birka Paradise. Det var första gången och hela familjen var väldigt nöjd. På deck 10 fanns till och med ett joggingspår (193 meter långt), där äldste grabben dunkade in 25 varv.

Väl hemkommen drog jag på mig träningskläderna och gav mig ut på min vanliga lång-back-pass runda. För skojs skull satta jag på Virtual Racer och tävlade mot min tid från 4/8. Glädjande nog slog jag mig själv med exakt sex minuter och 59 sekunder. Sprang genomgående hårdare, framför allt i partierna mellan backarna. Liksom förra veckan tryckte jag på extra under den 19e och 20e kilometern. Även här kunde jag höja ett snäpp: 4:40 respektive 4:32. Jag blev extra glad när jag såg att såväl max- som medelpuls faktiskt låg ett slag under förra veckan pass trots att jag sprungit betydligt snabbare.

I eftermiddag åker familjen och jag till Söderhamn på surströmmingsskiva. Imorgon blir det ännu ett långpass, skulle tro att det hamnar mellan 24 och 27 km.

2 kommentarer:

Lennart sa...

Oj! Det där tyder på att du börjar komma iform!

Jag gillade löpbanan på kryssningen. Jag tänkte direkt på 200-ingar :-).

MVH

Mathias sa...

Hej Lars
Länge sedan du fick en kommentar ifrån mig. Men här kommer en. Ser att du börjar komma tillbaka. Ifrån sjukdom. Precis som jag. Och har känningar i Hälsingalnd. Precis som jag (Alfta). Well, för egen del ligger jag på snitt 35k i år. 60k får komma i september. Kör hårt.