Sidor

onsdag 28 juli 2010

Börjar kännas deppigt

Nej, vaden blir inte bättre. Det går inte att springa, inte ens att lunka. Förra veckan sprang jag 40 - 50 meter för att komma undan en skyfall under lunchen. Fem minuter efter den korta och inte särskilt snabba språngmarschen fick jag så fruktansvärt ont i vaden att jag knappt kunde gå. Har ingen aning om vad det kan vara för fel.
Alternativ träning i all ära men förr eller senare måste man ju börja springa. När? När?

10 kommentarer:

Roadrunner sa...

Jag, om någon, vet precis hur det känns. Både att ha ont i vaden och att vara deppig för just detta tillstånd. Nu vet jag inte om vi har samma typ av åkomma, men ändå!

Jag har bara skummat dina juli-inlägg men det där med hundbettet lät ju som extrem otur (eftersom jag varken tror på andra onda eller goda krafter:-) ). Är det sviterna av bettet du känner av nu eller är det det onda du hade redan innan?

I morgon kväll kommer det nog ett inlägg från mig. Åker hem till Uppsala i morgon.

Lars sa...

I hear you, brother!
Tror inte att bettet gjorde så mycket extra-skada. Symptomen är likadana (även om den extrema smärtan efter regn-ruschen kom efter bettet).
Det är väl bara att bita ihop.

Daniel sa...

Surt med vaden och med hunden! Hoppas det blir bättre snart!

Lars sa...

Surt var ordet, Daniel! Det värsta är att jag (innan skadan) utmanade en och annan inför Lidingöloppet. Det kan kan jag få äta upp nu.

Lennart sa...

Har precis som Roadrunner bara skummat igenom dina inlägg på sidan och blir inte riktigt klok på vad du kan ha råkat ut för.

Såg på bilden till höger att du verkar köra med kompressonsstrumpor annars hade det varit mitt tips.

Jag har för tillfället benhinneinflammation och jag går omkring med kompressionsstrumpor hela tiden. Syftet med det är att höja blodcirkulationen i underbenen för att skynda på läkningen (vilket jag tror att det har gjort men det återstår att se, skall provspringa i helgen!). Observera att det inte är någon läkare/naprapat eller någon annan som har rekommenderat det men dra på komressionsstrumporna och se vad som händer.

MVH

Lars sa...

Lennart, ja det är ju i alla fall värt att prova! Går genast och hämtar kompressionsstrumporna.

Mia sa...

Ajajaj. Jag hade hoppats på ett annat inlägg här. Om det är till någon tröst så orienterar vi inte eller springer i Örebro..än så länge. Det regnar helt vedervärdigt mycket och allt är blött - ALLT. Så vi tänker på hälsan (långsiktigt) och gör annat...

Björn sa...

Har slarvat med att läsa din blogg under juli. Trist med både vaden och hunden. Jag gillar hundar och min familj hade alltid en hund - periodvis två - när jag växte upp. Men i löparsammanhang är min kärlek till hundar begränsad. De senaste åren har jag bkivit biten tre gånger då jag varit ute och sprungit.
Misstänker att du rean provat det mesta, men har du försökt med styrketräning (alltså med vikter i gym) för vaden? Jag tror - utan att ha särskilt god grunder för uttalandet - att vettig styrketräning i kombination med lika vettig stretch kan göra underverk.

Mia sa...

Idag sprang vi faktiskt O-Ringen. Den enda riktiga löpningen :) Jag blev lite hög faktiskt. Det var ju så min träningskarriär en gång började...

Mia sa...

Kör du alternativt i vattnet nu eller har du något annat för dig?

SV: Jag funderar på hur jag ska kunna återge det som hände mig i omklädningsrummet... Förhoppningsvis innan veckan är slut.

Idag försökte vi träna, men blev avbrutna av något väldigt viktigt ;)