Sidor

fredag 6 augusti 2010

ännu en åtta

Skulle egentligen ha sprungit en åtta igår, men hastigt och lustigt dök det upp en barnvakt, så jag och Anna (fru Hagborg) cyklade in till stan och tog några öl på Lingons uteservering vid Fyrisån.

Gårdagens pass fick istället springas idag och det i pressande värme och hög luftfuktighet. I likhet med tisdagens pass var syftet med träningen att testa och vänja vaderna (läs höger vad) vid belastning. Följaktligen var jag helt fokuserad på hur benet kändes. Jag ska inte säga att vaden är helt återställd. Det gör inte ont, men det känns märkligt. Vet inte hur jag ska förklara det.

Hur som helst, efter 5,5 km så började jag märka att det faktiskt var väldigt varmt. Tittade på pulsklockan som visade hela 156 trots att jag sprang i beskedligt tempo (5.11). När jag laddat över passet till datorn kunde jag konstatera att pulsen befunnit sig mellan 153 och 160 under i stort sett hela passet. Och det känns inte helt ok.

Hur som helst, det viktiga är ändå att jag springer på. I morgon blir det stor grillfest här i Gamlis vilket borgar för en rejäl kolydratladdning inför söndagens 16 km.

3 kommentarer:

Lennart sa...

Hur gick det med kompressionsstrumporna? Blev det bättre?

MVH

Lars sa...

Jo, jag tror det. Det är ju himla svår att veta vad som är placebo och vad som "på riktigt", men visst kändes det bättre.

Magnus sa...

Jamenvisst -springa på lite kravlöst och med en bra känsla... Jag tror det kan läka mycket! Håller tummar å tår för "strulvaden" (eller egentligen håller jag EMOT!). Gött med barnvakt och en bira :-)