Sidor

måndag 6 september 2010

Omvälvande nyheter!!!

Ja, Lars har gjort sig känd som den 43-årige fyrabarnspappan som springer i löparvärldens motsvarighet till moon boots: Asics Gel-Kayano. Att springa i dessa skor är som att springa i vattensäng, lika mjukt och lika tungt. Lars har noterat att en annan Asicssko har spridit sig likt en löpeld bland löparbloggarna, nämligen DS-trainer.

Varför skriver jag om detta? Sanningen är att tanken har slagit mig att jag kanske borde ta lärdom av mina mer framgångsrika joggbloggare och helt enkelt börja hitta ett mer mellan- alternativt framfotsbetonat löpsteg. Dessutom var det liksom dags att köpa något nytt. Under våren köpte jag både en Polar RS 400 (+ tillbehör) och en Garmin 405, så elektronik kunde jag knappast satsa på. Mina moon boots (se ovan) är fortfarande ok, så jag kan inte köpa nya heldämpade skor.

Det fick alltså bli lättare skor. Bon! Vandrade nonchalant in på löplabbet och vägde DS-trainer i handen. Testade skon. Men så föll blicken på en aggressivt färgad sko. Och den kändes faktiskt bättre. Den fick det bli. Efter Lidingö blir det att ställa om till annat löpsteg.

10 kommentarer:

Staffan sa...

Kul! Som du ju vet så springer jag ju mycket i halvlätta skor och är inne på andra paret DS Trainers. Tror de flesta normalbyggda har mycket att tjäna på att lämna pjäxor som Kayano hemma!

Spännande att höra vad du tycker men en del verkar tycka att just den modellen är ganska hård...

John sa...

Jag kan väl bara hålla med nämnda bloggare. Själv äger jag bara två par löparskor, Kayano och DS Trainer. Den stora skillnaden jag märkt med DS Trainer är just att jag fått ett helt annat flyt i steget. Jag håller dessutom just nu på att skrota det gamla löpsteget för ett mer effektivt mellanfot- framfotsisättning. Skillnaden är stor och jag märker också att jag får mindre ont i knäna av det nya löpsteget.

Kayano är bra, men DS Trainer är grymma! :)

Lars sa...

Ja, Staffan, jag tänkte faktiskt på dig när jag köpte skorna. Kanske valde jag Nikeskorna istället för DS som en sorts revolt mot dom som springer maran under 3.10 ;-)

John, det är just flytet som jag hoppas hitta. Har ju läst om det på din blogg och blivit inspirerad. Det här blir spännande.

Mia sa...

Inga aggressivt färgade skor på Lidingöloppet som sagt. De kan ta ut mina illaluktade pärlor. Neutralisera dem.

Petra sa...

Hoppas du inte springer för nära mig då bara - två par aggressivt färgade skor is too much to handle :D

Mia sa...

Jag kommer att börja drömma mardrömmar om aggressiva löparskor...färgglada pjucks med huggtänder, som nafsar mig i hälarna... :S

Skämtåsido.. LARS! Vad menar du med "att jag skulle glömma bort att träna". Missade du inlägget då jag ran into the wild eller? Sedan en kort tid tillbaka har jag mörkat vartannat träningspass och det kommer jag att fortsätta med...

Anonym sa...

"Efter Lidingö blir det att ställa om till annat löpsteg."

Hold your horses! Det är jag som är coach!

/MH

Lars sa...

@Petra: Jag hade gärna tagit rygg på dig om det inte vore för att jag startar 12.40 och du 13.00. Jag vill inte åka på däng med mer 20 minuter. Förhoppningsvis kommer alltså inte problemet med två aggressiva skopar uppstå.
@Mia: Mardrömmen har bara börjat. Jag kanske köper mig ett par aggressiva löpartights också, eller något ännu värre.
Med tanke på den enorma volymen fuskträning (=icke redovisad träning) från din sida kommer jag måsta ta till psykologisk "krigföring".
@MH: Markus, Markus visst är det som bestämmer. Så är det ju alltid.

Mia sa...

Man ska alltid ta det Mia säger och skriver med nypa salt, men nu ska jag i alla fall ut och cykla några mil. Så att du vet. Och jag bytte precis min bild på Facebook till en löparbild. JAG ÄR EN LÖÖÖÖPAAAAARE.

Staffan sa...

Ha ha, dylika fredliga revolter piggar alltid upp men skyll inte på skorna om du nu inte blir snabbare på maran ;)