Sidor

torsdag 9 september 2010

Stockholm halvmarathon: taktik och mardröm

Det var ett tag sedan bloggen uppdaterades. Det beror på att det var ett tag sedan Lars tränade. Den bistra sanningen är att Lars inte har tagit ett enda löpsteg sedan testloppet i söndags. Tyvärr har inte Uppsala universitet anpassat sin verksamhetsplanering efter Lars tävlingsschema. Hur ska Lars nu använda tiden fram till Lidingöloppet och hur ska halvmaran löpas?

Förra året sprang jag efter devisen gå ut hårt och se hur länge det håller. Det resulterade i ett personbästa på distansen: 1.32.45. I år är jag sämre tränad, dessutom ligger fokus på Lidingö. Å andra sidan vill man ju inte bli omsprungen av alltför många från de bakre startgrupperna. Jag kommer därför satsa på gå ut hårt i en sorts lightsversion. Jag kommer att springa i 4.30-tempo så länge det känns bra och sedan rulla på i det tempo som känns ok.

Drömde för övrigt en löpningsmardröm i natt. Ett lastbilskapell (!!!) som jag var ansvarig för (!!!) hade blåst bort från lastbilen och hamnat över banan. Jag försökte förtvivlat få bort kapellet samtidigt som många, väldigt många, medtävlande grymtade att detta ju var en skandal. Hur många poäng psykologi behöver man för att tolka den drömmen?

12 kommentarer:

Mia sa...

Det var inte min mening att fullt kolhydratladdad skapa respekt och skrämma Uppsala :)


Kul med tävling. Jag ska tänka på dig. Själv tar jag på mig klackar imorgon och går på bröllop. Det kan också bli träning beroende på hur det går på dansgolvet.

Angående min träning. Du kan vara lugn där också. Jag har lite ont här och där och sparar mig till kraftprovet. Jag är för snål för att lämna walk over till ett så dyrt lopp...

RosaMilton sa...

Lycka till!

Anonym sa...

Noterar att vi startar i samma startgrupp, kör du 4.30-fart från start kommer vi satsa i samma tempo. Min plan är att öpnna hyfsat optimistiskt, hitta rytmen och sedan låta pulsen (med inräknat adrenalinpåslag) reglera farten.
Lycka till imorgon!

Roadrunner sa...

Själv har jag fått ett återfall med halsontet. Igår kväll hade jag så ont att det faktiskt aldrig känts värre. Idag är det bättre igen, men å andra sidan brukar det kännas lite bättre på morgonen och förmiddagen.

Jag kommer att följa din framfart på nätet i morgon. Lycka till!

När det gäller drömmen vågar jag mig inte på någon amatörpsykologisk tolkning. Däremot känner jag igen mig. Precis den typen av drömmar (det vill säga helt obegripliga) brukar ibland gästa även mina sinnen nattetid.

Lars sa...

@Mia: Jag hoppas att männen på bröllopet har kolhydratladdat, så att de orkar med i ditt tempo (var jag trist heteronormativ nu).
@Rosa: Tack. Kommer du vara med och springa i morgon?
@Hempa: Ska vi slå följe en bit under loppet?
@Roadrunner: Har du kollat det där med en läkare? Det känns som en ovanligt långvarig grej för att vara en vanlig förkylning.

Roadrunner sa...

Nej, inget läkarbesök. Jag är riktigt trött på att uppsöka min husläkare och få beskedet att det är ett virus jag åkt på. Det är det beskedet jag fått vid mina 20 senaste läkarbesök. Det känns som om jag lika gärna kan stunta i det då.

Men så bra som det känns nu har det inte känts på en hel vecka. Kanske på rätt vägg :-).

Mia sa...

För kännedom: Jag äger numera ett par NIKE Lunaracer+

http://www.loplabbet.se/system/search/product.asp?id=1295

Kanske den snabbaste skon någonsin! Aggressivt ska det vara...

Lars sa...

@Mia: Snacka om snabba skor! Är du säker på att du hinner med deras hastighet.

Mia sa...

Gå genast tillbaka till min blogg och uppdatera dig!

Anonym sa...

Startar med nr 1466, kör med röd tröja och svarta långa tajts. Slår gärna följe om vi lyckas sammanstråla i startfållan.

Björn sa...

Jag har också köpt ett par NIKE Lunaracer+. Sprang gårdagens 28 K i dem. Kändes bra. Blir nog skorna i Berlin. För inte vågar man sig väl på Saucony Grid Fatwitch 4?

Mia sa...

Okej, jag erkänner. Har redan varit och spanat in din tid. Nu vill jag ha ett referat! Basta!

Fick precis mitt startbevis i brevlådan, vilket ledde till några helt vanliga reflektioner i bloggen...