Sidor

tisdag 21 september 2010

Sista passet

Sista riktiga passet sprangs i söndags. Sista slöpasset genomfördes idag: 5 km i 5-minuterstempo. Det är ganska tråkigt att springa ett sådant pass. Därför hade jag tänkt att lägga in ett "ryck" i slutet på varje kilometer. De sista 200 meterna i varje kilometer skulle springas i typ 3.30-tempo. Men min coach, Snyggmarkus, sa blankt nej. Du kommer inte bättra på formen, sa han bistert, bara öka risken för skador. Det fick alltså bli ett kort och långsamt pass.

Nu är det bara att vila sig i form mellan vitargoladdningen. Sött tapetklister... man hoppas ju verkligen att det fungerar på något sätt.

Det ser ut som om det kan bli riktigt vått i spåren på lördag. Jag tror att det gynnar löpare med bakgrund i orientering.... hrmp.

8 kommentarer:

Mia sa...

Du har en bra och stabil coach :)

Jag har precis varit ute och ruschat lite och minst sagt lekt av mig i löparskorna. Även i lera. En del av uppladdningen.

Imorgon kör jag min sista femkilometare. Sen tuggar jag klister. Och vilar.

Anonym sa...

Sprang LL30 i ösregn 2007, riktig höjdare med lera upp till knäna 300 m efter starten... Men sedan upplevde jag inte regnet eller leran som speciellt störande, banorna höll hyfsad kvalitet vill jag minnas.
Det kommer gå bra för dig på lördag!

Lars sa...

@Hempa: tack för uppmuntran. Skönt att höra att banorna håller även vid regn. Nu ska det bli kul att springa!
@Mina: Magen full med klister och spring i benen. Så ska det vara!

Anonym sa...

"Sista riktiga passet sprangs i söndags."
"Nu är det bara att vila sig i form..."

Vafalls! De mentala löppassen ska också springas! Det är nu de mentala löppassen blir extra viktiga och extra hårda!

/Coach MH

Mia sa...

Bra där coachen! Se till att han tränar så mycket mentalt att han är småsliten på lördag...

Mia sa...

SV: Ja det är helt rätt. Nu ler vi stort. Vet inte vad som har hänt, men coola Hellström har typ blivit den nojigaste apan i hela världen... Eller så var hon helt enkelt aldrig cool :)

Din coach har rätt. Mental träning. "Jag kan springa jag är inte trött"

Lars sa...

Stenhård mental träning är ordet för dagen. Naturligtvis har Markus rätt. Igen. Jag ska nu tänka ut ett mantra. Nej två mantran: ett för 0 - 15 kilometer, ett annat för 15 - 30.

Mia sa...

SV: Du kan med lugnt hjärta lämna uthämtningen av nummerlapp till mig om du vill. Trots att jag vet att du spöar mig på lördag så kommer jag inte att byta chip... Jag och Helena har pratat om detta och kommit fram till att det vore en mycket dålig idé.