Sidor

måndag 14 mars 2011

Längre och längre

I söndags genomförde Lars sitt andra långpass och avslutade därmed en ganska tuff träningsvecka. Han ger därför sig själv betyget: Väl Godkänd.

Som tidigare meddelats är det puls och tid som gäller under några veckor. I tisdags sprang jag lite drygt 70 minuter (typ 75). I onsdags var det hårkörning i gymmets crosstrainer. I torsdags tog all tid slut och därför genomfördes torsdagens 70-minutare på fredag eftermiddag. Liksom i tisdags tog jag det ganska lugnt bortsett från de tio minuterna mellan 40 och 50. Där körde jag intensiva tempoökningar tills pulsen gick upp till 90 % av max. Långsam jogg till pulsen var nere 80 %, ny spurt osv.

I lördags kände jag mig lite mör och ställde in det intensiva crosstrainer-passet.

Igår var det så dags för ännu ett långpass. Jag vet att jag har gjort ett stort nummer av att inte snegla på distans och hastighet, men det är svårt att hålla tanken borta från de variablerna. Via nätet hade jag koll på att den rutt jag hade tänkt mig skulle vara ungefär 29 kilometer. Lagom tänkte jag tills dess Mia meddelade att hon sprungit 31 kilometer.

Nu plockade jag fram min Garmin 405, spände fast den på baksidan av vätskebältet (för att inte glutta hela tiden) och gav mig iväg. Mycket riktigt några hundra meter från huset pep klockan till. Tjugonio kilometer, tänkte jag, och fortsatte förbi huset (där fru och barn väntade) och fortsatte ut mot Gamla E4. Några hundra meter från den gamla europavägen pep det till igen. Jag sprang upp på den gamla europavägen och vände galant. På väg tillbaka ännu ett pip. Framme vid huset tar jag av mig bältet. Klockan visade 32,3 kilometer. Härligt.

Tempot är inget att skriva hem om. Låg mellan 5.40 och 6.05. Långt, långsamt och behagligt.

5 kommentarer:

Lennart sa...

Kanonbra!!
32.5 km är riktigt bra efter den ofrivilliga vilan du har haft. Jag är lite imponerad faktiskt!

Jag har också svårt att låta bli och titta på tempo och distans när jag springer långpass men tro mig.... Farten kan du pressa upp ganska snabbt senare.

Ta det lugnt några veckor som du planerar och jag tror fortfarande att du grejar 3:30 :-) för det här långpasset var riktigt bra!

MVH

Lars sa...

Lennart: Man tackar för suverän peppning!Sitter just och funderar hur den närmaste tiden ska se ut. Jag kommer springa på enligt nuvarande modell i åtminstone två veckor till.

Mia sa...

Känner mig fortfarande väldigt stolt över att jag bidragit till sådana här stordåd :)

Ingmarie sa...

Jag hittade din sida via anneliten.:-)Jättefin! Här ska jag hänga mer!Blev nyfiken när du skrev att du använt Hotwire flera gånger. Du rekommenderar dem alltså?Känns ju alltid lite osäkert när man inte vet exakt vad man får... Har du använt dem till flyg med?
Bra pass du fick till i söndags!Som Lennart skriver, farten kommer du lätt upp i senare!

Lars sa...

Hej Ingmarie! Kul att ha dig här. Jag fortsätter fylla på med volym och hoppas på att farten kommer någon gång i april.
Angående Hotwire, så är det ju lite spännande att man inte vet exakt vilket hotell man får förrän efter man har betalt, men jag har som sagt aldrig känt mig missnöjd. Det som kan vara lite tråkigt är att det i princip bara är hotell från stora kedjor som är med (typ Hilton, Hyatt Regency osv). Men billigare blir det. I november hyrde jag två dubbelrum i tre nätter i London (alltså totalt sex hotellnätter) för 5600 (alltså mindre än 1000 per natt och rum). Det visade sig vara London Hilton Metropol.
Om du funderar på att använda Hotwire, så kan du maila mig. Jag har några tips och tricks om hur man maximerar tjänsten.
Jag har inte bokat flygbiljetter via Hotwire, men några bekanta i USA brukar göra det.