Sidor

torsdag 21 april 2011

Backpass med tryck i steget

Totalt oinspirerad gav jag mig iväg på dagens backpass. Oinspirerad men också lite halvt orolig. Det här var ju första passet efter söndagens 35K-pass och helt säker på hur fötter och leder skulle reagera var jag inte. Det skulle visa sig att min oro var obefogad. Benen kändes som kor på vårbete (mysko liknelse, jag vet).

De fyra första kilometerna var flacka och tempot höjdes från 5:05 den första km till 4:18 den fjärde. Därefter följde 4,5 km med sex saftiga backar. Jag försökte hålla fokus på fotnedsättning och hållning. Tempot sjunk rejält mot slutet av varje backe, men mellan backarna såg jag till trycka på igen.

De sista 1,5 var det flackt igen och jag skruvade upp tempot. Glädjande nog blev den tionde kilometern också den snabbaste 4:11. Milen klarades av på 46:58.

Därefter joggade jag lugnt de 1,5 km som återstod innan jag var hemma. Kände mig som en segrare när jag joggade upp till huset.

6 kommentarer:

Hempa sa...

Kor på vårbete :-)
Härligt att läsa om lyckade pass, mkt inspirerande!

Lars sa...

@Hempa: man tackar!

anneliten sa...

mponerande snabbt! Ska du springa sStockholm marathon i år? I så fall kommer du fullkomligt mosa förra årets tid!

Lars sa...

@Anna: klart jag ska springa Stockholm marathon. Jag hoppas att jag mosar 2010-tiden, men vem vet. Det är ju tid för några bra pass till. Låt oss hoppas att formen toppas till maran.

Du springer väl också i Stockholms maran?

Ingmarie sa...

Du ÄR en segrare! Trevlig helg!

Lars sa...

Tack Ingmarie! Det värmer att höra sådant. Hoppas att ni har det bra uppe Sundsvall.