Sidor

tisdag 26 april 2011

Tempopass i sommarvärme

Lars hade, på inrådan av Hempa, tänkt köra lite backträning längs Bredängsvägen i söndags. Backen, som i lutning faktiskt påminner om Västerbron, ligger ca 1,5 km från min svägerskas hus. Perfekt distans för upp- och nedjogg med andra ord. Men nej, istället blev det färd till Uppsala. Inköp av stenplattor och anläggande av (ännu) en uteplats. Igår kunde emellertid inget stoppa Lars när han gav sig ut på 16K i eller strax under tävlingsfart.

Redan efter några hundra meter stod det klart att det skulle bli en het historia, men och lungor kändes starka. Efter 1K i lite lugnare tempo (5:14) drog jag upp tempot till 4:30 och pendlade kring den hastigheten tills det efter 14K var dags att inleda nedjoggen.

Jag är mest nöjd med att jag kunde hålla tempot uppe under den 2,5K långa uppförsbacken mellan 8 och 10,5 K.

Efter passet svalnade jag av med hjälp av kylskåpskall Corona med lime.

Medeltempo: 4:41.
Puls medel/max: 159/173

4 kommentarer:

Staffan sa...

Riktigt bra jobbat i värmen!! med ett par DS Trainer på fötterna hade snittfarten blivit 4:20 min/km :-)

Lars sa...

Jag får väl köpa de där skorna da! Om inte annat för att motivera mig själv att tappa några kilo. I dagsläget är jag nog för tung för att springa längre distanser i mockasin-skor.

hempa sa...

Snyggt jobbat! Du lär kunna hota ditt PB på Kungsholmen, vad är målet?

Du får ta Bredängsbacken en annan gång :-)

Lars sa...

Hempa: Jag ska definitivt ta Bredängsbacken nästa gång jag är i trakterna.
Jag vågar nog inte sikta på PB (1:32:45) på Kungsholmen. Är rädd för att dra på mig en skada jag inte hinner bota innan maran. Just nu tänker jag brett. Springer jag in mellan 1:35 och 1:40 är jag nöjd.