Sidor

tisdag 26 april 2011

Nya skor!

Utropstecken eller frågetecken. Ni minns säkert att mina Asics Kayan0 slet sönder min högerhäl under två långpass. Hälen är nu ok men jag behöver nya skor för pass och tävlingar över 20 K. Att köpa nya Kayano känns uteslutet. Det här är det andra paret jag skiljs ifrån. Det är också andra gången vi skiljs som ovänner. Med vad ska jag ha istället?

I höstas köpte jag ett par Nike Lunarglide för pass upp till 19K. Egentligen kändes skorna oseriösa och det tog flera pass innan jag vande mig. Nu trivs jag riktigt bra i månbootsen, men tror inte att de är stabila nog för pass som närmar sig 30K. Frågan är då om man ska satsa på storebrorsan iLunar familjen, nämligen Lunareclips. När jag läser om skon verkar den bra, men på något sätt känns även den... ja, just det, oseriös. (Jag försökte utan framgång få Anneliten att köpa dessa för att få en objektiv bedömning).

Staffan vill så klart att jag ska slå till på ett par DS Trainer. Jag har bara hört gott om dessa skor men med drygt 80 kg, så tror jag att det inte är rätt skor för mig (när det gäller långpass). Funderar också på Asics 2160 och Adidas Salvation.

I vilket fall behöver jag skor med såväl dämpning som stabilitet. Tips?

7 kommentarer:

Lennart sa...

Hej!
Jag är inte helt insatt i alla modeller så jag kan inte hjälpa dig men jag vill berömma dig för ditt tempopass nedan.

Hoppas det löser sig med skorna.

MVH

Lars sa...

lennart: Man tackar. Just det passet var ju ett resultat av dina råd, så du kan berömma dig själv också :-)

Ingmarie sa...

För mig finns bara en sko... Newton! :-)

Odda sa...

Har en kompis som har ett par Salvation och han irriterar sig på att det fastnar stenar i sprickan i hälen.

Lars sa...

Ingmarie: kanske i framtiden, men jag hinner inte byta löpsteg under tiden fram till maran.
Odda: stenar i sulan är ju superirriterande. Salvation försvinner från listan.

Magnus sa...

Hmm - jag har kört med Nike Equalon ett par vändor. Perfekt stabilitet och dämpning tycker jag. Passar min fot och mitt steg perfekt... MEN, jag lurar just nu på ett par Lunarglide...

Jonas sa...

Hej
Vad gäller Adidas Salvation så tycker jag den är kanonskön. men som sagt, det fastnar stenar. Det måste väl gå att reklamera skorna då? Jag blir galen på detta. Synd på en så bra sko. På så senaste modellen av Salvation har de lagt igen sprickan...