Sidor

söndag 13 december 2009

Halvmara

Tredje advent firades med långpass om 21,1 kilometer. Syftet var att få upp distanserna i passen utan riskera höger ben genom hålla ett jämnt och makligt tempo (lite drygt 5 minuter per kilometer). Och - jovars - det gick väl på sitt sätt bra.

Från huset sprang jag ut till Vattholmavägen som jag sedan följde i 10 kilometer. Där svängde jag höger mot Storvreta (det är den andra Storvretaavfarten från Uppsala räknat. In i Storvreta och sedan ut mot Vattholmavägen igen. Och tillbaka. Bortsett från att snöblandat regn kylde ner mig de sista 13 kilometerna så var det yttre förhållandena helt ok. Prestationen är jag mindre nöjd med.

Tiden hamnade i ungefär rätt härad (1:47:15), men jag var tröttare än vad jag räknat med. Hade trott att jag skulle vara ordentlig pigg i benen efter 21k i det tempot, men icke. Snittpulsen hamnade på 143.

2 kommentarer:

Roadrunner sa...

Lustigt... just denna väg sprang även jag idag. Vid Fullerö vek jag av på grusvägen ner till vänster och vände sedan nästan framme vid nya e4:an och sprang hem igen. Startade vid 10.30 och var hemma i Luthagen igen två timmar senare. Även jag sprang 21.1 km. Snittpuls 138. Det kommer ett blogginlägg senare ikväll om min runda eller i värsta fall i morgon f.m.

Björn sa...

Själv sprang jag 22,1 km (2 varv vanliga rundan över Slottet) på 1:54. Min snittpuls var 140.