Sidor

måndag 11 januari 2010

Blodiga fötter

Det är dags att köpa nya skor. Någon sorts söm börjar gå upp i högerskon vilket resulterar i en blodig lilltå varje gång jag springer. Inget vidare. Och nu aktualiseras alltså ångestfrågan om val av sko. Ska jag satsa på samma typ av skor som jag har nu, heldämpade med massor av stöd och ganska hög vikt eller satsa på en lättare modell. En del framfotslöpare menar ju att de heldämpade skorna försvårar ett naturligt löpsteg. Känner jag mig själv kommer jag grubbla över detta i två månader för att sedan köpa ett skor som ligger väldigt nära mitt nuvarande par.

3 kommentarer:

Staffan sa...

Och då är frågan såklart vad du springer i idag?

Jag har påbörjat övergången mot lite lättare skor och tycker om vad det gör med löpsteget. Några halvlätta modeller är t ex Sauconys Grid Tangent, New Balance 904 och Asics DS Trainer, det finns säkert fler...

Lars sa...

Nu springer jag med Nike Equalon som är väldigt mjuk. Jag trivs med den, men - som sagt - den sortens sko motverkar kanske övergången till en bättre löpstil.

Staffan sa...

Inte bekant med Equalon men förstår att det är en lite tyngre sko med mycket stöd för pronation, jämförs med Asics Kayano i en del forum.

Om du gillar Nike, titta på Nike Air Zoom Elite, en lite lättare sko men samtidigt en som erbjuder en del dämpning och stöd, mitt tips.