Sidor

fredag 22 januari 2010

Gympass

Jag hade egentligen tänkt att den här veckan bara skulle ha tre löppass. Men idag blev det plötsligt möjligt att lägga in ett pass till efter jobbet. För att inte pressa högerbenet för hårt fick det bli ett renodlat gympass. Först 30 minuter på cykel (random, nivå 17), därefter rygg, axlar och bröst.

Jag vet att den sortens styrketräning inte främjar löpningen men jag tycker att min fru har rätt till en man med muskler över hela kroppen. Det känns bra. Börjar nu kolhydratladda med öl och chips inför söndagens långpass. Så jobbar jag.

4 kommentarer:

Roadrunner sa...

Allt man gör behöver inte främja löpningen. Jag planerar att lägga på mig ett par kilo muskelmassa trots att jag vet att det inte hjälper mig nå mina löparmål.

Petra sa...

Öl och chips - nice! Nästa gång får du allt ta dig till hufvudstaden och haka på långpasset :-)

Lars sa...

@ Roadrunner: sant. det är ju en sak om man satsar på att vinna OS, men för oss dödliga är maraton bara en av många pusselbitar. Som jag skrev för någon vecka sedan på Petras blogg så är det taskigt mot ens partner att inte ha en balanserad kropp.

@ Petra: Jepp, öl och chips är långpassets moder. Ska definitivt ta mig Stockholm och springa med blogggänget någon gång. Hoppas verkligen att det håller i sig (med gemensamma långpass alltså).

Paula sa...

Är helt med på lämpligheten i att ladda kolhydrater man vill ha. Öl innehåller dessutom närmare 95% källvatten. - Kalasnyttigt.
Har ett annat bra tips för att simulera höghöjdsträning - det gör ju ofta eliten. Rök som en bortstbindare under ett par kvällar några dagar innan lopp. Då skämmer du inte bort lungorna med alltför lättillgängligt syre. När du sedan har full tillgång till ren luft igen, måste det ju bli världens boost för både välbefinnande och syreupptagningsförmåga. Eller hur? :-)