Sidor

lördag 16 januari 2010

kortpass och pussel

Hade tänkt springa 25 - 28 k idag, men det sprack. Det började med att vår yngsta dotter, Ingrid, som är 20 månader, vaknade kvart i sex istället för halv nio som hon brukar göra på helgerna. Upp och hoppa två och en halv timme tidigare än planerat. Eftersom fredagens kolhydratladdning bestod av öl och chips var detta ganska smärtsamt.

Alltnog, under dagen trillade olika tvingande sysslor in på ett sätt som gjorde att det inte gick att springa förrän strax efter tre. Förra året gjorde jag två rejäla vurpor under pass i vintermörker. Det vill jag inte göra om. Det fick bli 8k istället. De första 2k höll jag ca 5 minuters fart. Sedan körde jag 5k strax under 4.30. Sista kilometern sänkte jag farten till 4.47. Den goda nyheten är att såväl flås som ben kändes riktigt bra.

Nu hoppas jag att det blir ett lånpass i morgon. Men det är inte helt lätt. Fyra barn (åldrarna 12, 11, 9 och 20 månader) och en fru som också löptränar. Det är ett pussel som inte alltid faller på plats. Men det är också ett pussel som jag älskar.

7 kommentarer:

hempa sa...

Känner igen utmaningen att hitta luckor till träning i ett späckat schema med löptränande fru och barn. Vi detaljplanerar helgerna för att skapa utrymmet som krävs för löpningen.
Lycka till på långpasset imorgon!

Staffan sa...

Kvart i sex en lördagmorgon är ju perfekt starttid på ett långpass, du är ju hemma till frukostbordet med resten av familjen...nädå skämt åsido, känner så väl igen mig i det du skriver, ju längre på dagen man skjuter på helgpassen ju kortare blir de.

Kul att du skriver hur gamla barnen är, idrottar de äldsta? Det tycker jag är jätteroligt att våra två äldsta gör, samtidigt går mycket helgtid till matcher och träningar. Bra fart där mitt i distanspasset - Bra jobbat!

Lars sa...

Jora, kvart i sex är perfekt start för ett långpass, men jag skulle ju se till att Anna (min fru) fick sovmorgon, så något långpass blev det inte. :-)

@ Staffan: de två äldsta tränar: fotboll och jazzdans. 9-åringen slutade med innebandy för ett tag sedan och är nu med i scouterna. Men han - 9-åringen - har ett riktigt fint löpsteg, så jag hoppas att han satsar på löpning snart.

Tack för feed back om passet! Nu hoppas jag att morgondagens pass också faller på plats.

Roadrunner sa...

Ja, visst är det ett pussel man inte vill vara utan. Fantastisk är vad det är, i synnerhet i kombination med löpning:-).

Det verkar som om vi har två jämnåriga barn. Min äldsta fyllde 9 på juldagen (även han är scout)och den yngsta fyller 2 på nationaldagen. Däremellan finns också en tjej som fyllde 5 i slutet av november.

Björn sa...

För egen del sprang jag 22 km på löpband på nya Campus 1477 Blåsenhus. Höll runt 4.30-tempo kom i mål just under 1.40. Det där med barn och tränande frun känns välbekant också för mig -- jag har tre barn varav två idrottar (fotboll & basket resp. konståkning). Planering är ibland bara förnamnet!

Odda sa...

Ja det där pusslandet verkar inte helt ovanligt. Brukar själv försöka träna luncher, när barnen tränar eller tidigt på morgonen för att få ihop mitt pussel.
Hoppas du fick till ett långpass.

Lars sa...

Tyvärr blev det inte mer än 13,5 k, som fick klämmas in mellan min frus träning och tacomiddag med barnen. Bortsett från att jag hade hoppats på åtminstone 25 k så kändes det. Benen rullade på utan problem.